Mrkvový dort

14.09.2020

Mrkev je jedním z nejznámějších a nejrozšířenějších druhů zeleniny. Je velmi pohledná a také velmi zdravá. 

Mrkev snižuje hladinu cholesterolu. V mrkvi je obsažen vitamín K1, který má velký význam nejen pro správnou srážlivost krve, ale také zdravý metabolismus kostí i cévních stěn.

Mrkev obsahuje pektin, který na sebe dokáže vázat až osmdesát procent těžkých kovů z prostředí. Chrání tak organismus před intoxikací některými rakovinotvornými látkami.

Určitě se shodneme na tom , že mrkev je kromě všech uvedených informací také velmi chutná. A proto jsem si pro Vás dnes připravila super recept na mrkvový dort.


Mrkvový dort🥕

Těsto:
2 menší jablka
180g nastrouhané mrkve
170ml slunečnicového oleje
70g medu
250 ml mléka
380g celozrnné špaldové mouky


Krém:
500g tvarohu
200g termizovaného sýra
40g ochuceného medu

Banán

Všechny suroviny určené na těsto smícháme, nalijeme do předem vymazané a vysypané trouby a pečeme na 180°C zhruba 55 min.

Po upečení necháme těsto vychladnout a seřízneme ho do roviny. Korpus který máme "navíc" si schováme a nadrobíme ho později navrch krému.

Všechny suroviny ze kterých se skládá krém vyšleháme a navrstvíme na dort. 

Na krém naskládáme nakrájený banán na plátky a zasypeme nadrobeným korpusem, který jsme seřízli.


Přeji dobrou chuť. 


Míša